History

Μια μεγάλη Ιστορία που κάνει εμάς υπερήφανους...και εσάς ακόμα πιο ασφαλείς!

 

1859: O Perry Brink ιδρύει την εταιρία στο Σικάγο των ΗΠΑ. Η πρώτη μεταφορά Αξιών πραγματοποιείται με τη χρήση ιππήλατης άμαξας.

1904: H Brink's, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα, βάζει σε χρήση το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα χρηματαποστολών με μέγιστη ταχύτητα τα 29 χλμ/ώρα.
Συλλεκτικό αντίγραφό του εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο της Brink's.

1923: Δρομολογείται το πρώτο θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολών βασισμένο στο θρυλικό Ford Model «T».

1961: Η Brink's επεκτείνεται στην Ευρώπη, ιδρύοντας την Brink's Γαλλίας. Ακολουθεί η επέκτασή της στη Λατινική Αμερική και την Αγγλία.

1982: H Brink's δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με υπηρεσίες Κέντρου Λήψης Σημάτων και ιδρύεται η Ερμής Security, παρέχοντας Yπηρεσίες Φύλαξης.

1984: Αναλαμβάνει το πρώτο έργο μεγάλης κλίμακας, τη φύλαξη της ναυτικής έκθεσης «Ποσειδώνια» με απασχόληση περίπου 140 υπαλλήλων της.

1985: H σύμβαση φύλαξης των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Ελλάδα ανατίθεται στην Ερμής Security και, παράλληλα, ξεκινά η παροχή Υπηρεσιών Εγκατάστασης και Συντήρησης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας.

1987: Η εταιρία προχωρά στην παροχή Υπηρεσιών Περιπολικών (Mobile Patrol Services) με έξι ειδικά τροποποιημένα οχήματα, καλύπτοντας μεγάλες περιοχές του Αττικού  λεκανοπεδίου.

1989: Στο portfolio των Υπηρεσιών της, προστίθενται οι Υπηρεσίες Αποθήκευσης Δεδομένων (Data Storage Services) αντιγράφων ασφαλείας Η/Υ μεγάλων οργανισμών.

1991: Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τότε σε φάση ολοκλήρωσης της κατασκευής του, εμπιστεύεται τη φύλαξή του στην Ερμής Security.

1994: Ιδρύεται η Ερμής Securitransport με πλειοψηφική συμμετοχή της Brink's. Παρέχει Υπηρεσίες Χρηματαποστολών, εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δώδεκα ολοκαίνουρια θωρακισμένα οχήματα από Γαλλία και Ιταλία. Ο Όμιλος της Brink's - Ερμής μεταστεγάζεται στο κέντρο
της Αθήνας, σε νέες πρότυπες εγκαταστάσεις, με χώρο στάθμευσης 2.000 m2.

1996: Η δραστηριότητα της Eταιρίας επεκτείνεται με ένα νέο κατάστημα στην Πάτρα. Ακολουθεί η ίδρυση ενός ακόμα καταστήματός της στη Θεσσαλονίκη.

2000: Το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, αναθέτει τον Έλεγχο Πρόσβασης και τις Υπηρεσίες Περιπολίας στην Brink's - Ερμής. Ιδρύεται η Ερμής Aviation Security Services στην οποία ανατίθενται οι Υπηρεσίες Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Αποσκευών του αεροδρομίου.

2002: Εγκαινιάζεται το κατάστημα της Λάρισας. Το δίκτυο Υπηρεσιών επεκτείνεται με καταστήματα σε Ηράκλειο και Χανιά και, αργότερα, σε Κέρκυρα, Ιωάννινα και Κοζάνη.

2004: Η Brink's Inc. αποκτά το σύνολο των μετοχών του Ομίλου Brink's - Ερμής. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιούνται στη χώρα μας και η Brink's αναλαμβάνει σημαντικό μέρος των Υπηρεσιών Ασφαλείας. Διευρύνεται το δίκτυο Υπηρεσιών της Brink's με καταστήματα σε Μυτιλήνη,Ρόδο και Καλαμάτα. Ο στόλος θωρακισμένων οχημάτων της Brink's υπερβαίνει πλέον τα 100.

2005: Eγκαινιάζονται οι Υπηρεσίες Ασφαλείας Εκδηλώσεων (Event Security Services). Οι μεγαλύτεροι αθλητικοί σύλλογοι στην Ελλάδα επιλέγουν την Brink's για την κάλυψη των αγώνων τους.

2006: Η Brink's αναλαμβάνει τη φύλαξη μίας από τις σημαντικότερες πρεσβείες στον τόπο μας στα κτίριά της, στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

2007: Ο Όμιλος μετονομάζεται σε Brink's Hellas. Ο τελικός του Champions League μεταξύ AC Milan και Liverpool FC διεξάγεται στην Αθήνα. Τη φύλαξή του αναλαμβάνει με απόλυτη επιτυχία η Brink's, με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους της.

2009: Η Brink's Hellas επεκτείνει το Κέντρο Επεξεργασίας Αξιών (Money Processing Center) με ένα νέο πλήρως εξοπλισμένο χώρο επεξεργασίας κερμάτων (Coin Processing Room). Εγκαινιάζει τα καταστήματά της σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη.

2010: H Brink's Hellas βραβεύεται ως «Corporate Superbrand» και, λίγο αργότερα, κατατάσσεται ανάμεσα στις «Strongest Companies» της ελληνικής αγοράς.


 
2011: Ύστερα από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, αναλαμβάνει όλες τις Υπηρεσίες Aviation Security των 6 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω). Την ίδια χρονιά, απονέμεται στην Βrink's Hellas ο τίτλος «True Leader»

.

2012: Η Brink's εγκαθιστά το πρώτο έξυπνο χρηματοκιβώτιο (Compusafe), σηματοδοτώντας την έναρξη των Υπηρεσιών Cash Management Solutions στην Ελλάδα. Εγκαινιάζει το κατάστημά της στη Χίο.

2013: H Brink's Hellas αναλαμβάνει, ύστερα από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, τη φύλαξη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με τις Υπηρεσίες Port Security Services, εφαρμόζοντας ISPS Code. Επεκτείνει το δίκτυό της με τα εγκαίνια του καταστήματός της στη Σάμο.

2014: H Brink's Hellas κατατάσσεται ανάμεσα στους «Βusiness Leaders in Greece» και κατέχει την 42η θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων εργοδοτών στη χώρα.

2015: Οι εγκαταστάσεις Compusafe της Brink's πανελλαδικά ξεπερνούν τις 150, εδραιώνοντας τις Υπηρεσίες Integrated Cash Solutions.

2017Η Brink's αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια του cluster B της Fraport.